Veelgestelde vragen


Wat zijn de stappen in het proces als ik een glasraam wil laten ontwerpen, uitvoeren en plaatsen?

Veerle komt bij u thuis en er volgt een kennismakingsgesprek. Er worden mogelijkheden en ideeën besproken. 

  1. Er wordt een richtprijs gegeven. Een offerte wordt doorgestuurd. Als de offerte door u wordt goedgekeurd, wordt uw project mee ingepland.

  2. Er worden dan ontwerpen gemaakt op schaal, speciaal voor uw interieur.

  3. Eens de ontwerpen toonbaar zijn, worden ze aan u voorgesteld en kan u het ontwerp kiezen waar uw voorkeur naar uitgaat.

  4. Het glas wordt besteld en vervolgens gesneden, gelood, gesoldeerd en gemastikeerd.

  5. Als u dat wenst kan u vóór het inloden van het glas nog eens komen kijken in het atelier.

  6. Vervolgens worden de panelen op de juiste plaats gemonteerd.

  7. U heeft een ware eyecatcher in uw ruimte.

Hoeveel kost het om een nieuw glasraam op maat te laten ontwerpen en uitvoeren?

Hiervoor wordt een ‘vierkantemeterprijs’ aangerekend die tussen 2850 euro en de 3500 euro zit. Dit exclusief BTW 6 of 21 %. In de basisprijs van 2850 euro zitten alle materialen, alle werkuren (ook ontwerpen) en plaatsing ingerekend plus ook drie overlegmomenten. 

De vierkantemeterprijs loopt hoger op als er extra bewerkingen met het glas gebeuren, zoals zandstralen, brandschilderen, fusen, slumpen enz.

Hoeveel tijd gaat er over het gehele proces van ontwerpfase tot plaatsing?

Aangezien het een uniek kunstwerk is , dat voor u uniek gemaakt wordt, kan het gehele proces 3 tot 6 maanden in beslag nemen. Voor grotere projecten kan er misschien nog meer tijd genomen worden. Het project kan meegroeien met de ideeën van opdrachtgever en ontwerper of kan mee evolueren met het veranderen van de ruimte waar het werk mag komen. Dit vooral bij verbouwingen.

Zit in de basisprijs ook een constructie inbegrepen waar het glaswerk in mag komen?

Neen, deze prijs wordt apart berekend naargelang de wensen. Er kan met hout en staal gewerkt worden; Houten of stalen kaders worden gemaakt door een andere maker. Ieder beheerst zijn/haar eigen stiel het beste en zo leveren we een product van topkwaliteit af.

Moet ik zelf een schrijnwerker of een smid voorzien als er nog geen raam- of deurkader aanwezig is?

Dat mag zeker, maar Veerle heeft ook een netwerk van vakmensen/makers die met haar vaak en vlot samenwerken.

Moet ik zelf een plaatser voorzien?

Neen, bij kleinere werken, kan Veerle dit zelf doen. Als de plaatsing iets complexer is, en u bent bereid om te helpen, gebeurt dit samen. Vaak komt de schrijnwerker of smid mee die de deur of raamkader gemaakt heeft. Zo komt alles perfect op zijn plaats.

Doet Veerle ook herstellingen van bestaande panelen?

Ja, er wordt op voorhand besproken wat er met het paneel kan gebeuren om het terug in goede staat te brengen. De graad van herstellen kan ook afhangen van waar het paneel zal terecht komen. Als het in een opengaande deur wordt geïmplementeerd, zal het paneel extra verstevigd worden bijvoorbeeld.

Hoeveel kost het herstellen van bestaande panelen?

Dat hangt allemaal af van wat er met het paneel moet gebeuren; Moeten er enkel kapotte glaasjes vervangen worden? Moet er een nieuw randlood rond het paneel? Moet het geheel volledig herlood worden? Moet het paneel vergroot of verkleind worden? Dit wordt op voorhand allemaal doorgesproken en een richtprijs wordt eerst op papier gezet waarvoor u uw akkoord geeft.

Kan Veerle ook glasblazen of 3D glasobjecten maken?

In se is de glas-in-lood-techniek Veerles specialiteit maar ze staat steeds open voor experiment. Ondertussen heeft ze ook een heel netwerk van collega’s, elk gespecialiseerd in andere glastechnieken. 

Door samen te werken kunnen we soms uit onze comfortzone treden en grenzen verleggen.